Copyright © Bersatu Berubah !
Design by Dzignine
Thursday, 21 March 2013

Muslimat PAS yang selalu ketinggalan!!!

Baru sekarang mahu dekati dan mengiktiraf keupayaan golongan wanita dalam membuat keputusan dan menjadi pembuat dasar negara?? Kerajaan UMNO BARISAN NASIONAL sudah mengangkat martabat wanita sejak dari bumi ini merdeka dan hingga hari ini kerana kerajaan sedia adalah ramai birokrat, politikus dan pembuat dasar terdiri dari golongan hawa ini. Masih ingat dasar 30% wanita dalam pembuatan keputusan yang digagaskan oleh Wanita UMNO? Dewan Muslimat PAS hanya mencedok dan belagak hero! Pulak itu diheboh sekampung di akhbar putar alam Harakah Daily seperti dia yang juara.. Pegi daaa!!!

PRU13: PAS letak 22 calon wanita

Anis Nazri,20 Mac 2013
KUALA LUMPUR: PAS meletakkan 22 calon wanita pada Pilihan Raya Umum ke-13 nanti.

Dari 22 kerusi tersebut, lapan darinya adalah kerusi parlimen, manakala 14 kerusi dewan undangan negeri (Dun).

Timbalan Ketua Muslimat PAS Pusat, Dr. Siti Mariah Mahmud, berkata 22 kerusi untuk calon wanita itu telah dimuktamadkan parti.

"Setakat ini, 22 kerusi telah dimuktamadkan untuk calon di kalangan muslimat. Mungkin ada pertambahan lagi," tegas beliau pada satu sidang media, di Pejabat Agung PAS, hari ini.

Tambah beliau, kerusi-kerusi tersebut meliputi beberapa negeri seperti di Kelantan, Selangor, Negeri Sembilan, Sarawak dan Perak.

Beliau juga berkata, asalnya mereka (muslimat PAS) meminta setiap negeri satu kerusi parlimen, dan satu kerusi Dun.

"Bagaimanapun, kami mendapat kerjasama yang baik apabila ada negeri yang menawarkan lebih dari satu kerusi untuk calon wanita," tegas beliau.

Ketika ditanya tentang kuota 30 peratus yang dituntut, Dr. Mariah berkata ia belum mencapai peratus tersebut kerana ia turut merangkumi calon wanita daripada DAP dan PKR.

Dalam pada itu, beliau turut mengesahkan mana-mana calon wanita yang menang pada pilihan raya umum ke-12 lalu, turut dicalonkan semula.

"Insya Allah, semua calon wanita yang menang pada PRU lepas, dicalonkan semula memandangkan laporan prestasi yang baik daripada kami," tegas ahli Parlimen Kota Raja itu.

Selain itu, kata beliau terdapat muka baru yang akan menjadi calon wanita, termasuk aktivis NGO Pengerang, Anis Afida Mohd Azli.

Turut serta pada sidang media itu Ketua Penerangan Muslimat PAS Pusat, Aiman Athirah al-Jundi.

p/s: Isu yang sepatutnya kaum ibu PAS fikirkan bagaimana membugarkan semula idealogi politik PAS agar lebih islamik bukannya mencerca dan mendoakan kehancuran lawan.. Ada berani?

PAS hanya bermodalkan agama untuk menipu ummah!!

KITA SOKONG NAJIB RAZAK 

0 comments:

Post a Comment